De Kinderclub

Elke maandagavond proberen wij een leerzame en leuke avond voor te bereiden en aan de kinderen aan te bieden: een gezellig, leuke clubavond met leiding en kinderen!

In het seizoen 2018/2019 zijn we het clubseizoen begonnen met een groep van negen kinderen. Op dit moment komen er regelmatig twee vriendinnetjes mee en zijn we met een grote groep. De kinderclub is voor kinderen uit en buiten de gemeente van 8 tot en met 12 jaar.

De kinderclub is in de benedenzaal van de kerk. Wat doen wij nu allemaal op een avond ? Wij zingen veel en lezen om de beurt uit de Bijbel en maken een verwerking van het Bijbelverhaal of bespreken een paar vragen. Na de pauze doen we vaak een spelletje of gaan we iets leuks knutselen.

Dit seizoen deden we Bijbelstudies over het jaarthema: “De Geestelijke Wapenrusting”. Vaak hebben we ook een verwerking of een spel bij dit onderwerp. Voor de zangavond van 7 april jl. hebben we een speciaal lied geleerd over 'De Geestelijke Wapenrusting'. 

Vaak spelen we na de pauze een spel met elkaar, zoals ‘Wie ben ik?’, de ‘Nachtwacht’ en ook 'Bingo' blijft favoriet. Op de clubavond voor de kerst hebben we met z’n allen een leuk kerststukje gemaakt dat de kinderen mee naar huis mochten nemen.

Als extra activiteiten vieren we Sinterklaas en hebben we de jaarlijkse gourmetavond met Kerst! Ook hebben we aan het eind van het seizoen nog een leuke activiteit, maar dat blijft tot het eind een verrassing!

Dit clubjaar hebben we ook meegedaan met de Landelijke actie van het LCJ. Het doel was geld inzamelen voor verschillende vormen van evangelisatie onder kinderen in Nederland. Met de verkoop van snoepzakken en mentosrollen hebben we wel meer dan € 1.000,- opgehaald.

 

De leiding van de kinderclub bestaat uit: Mariska van den Berg, Hanneke Bal, Mariëlle Pijl en Jeannette Vreugdenhil.